Volledig scherm
PvdA-Kamerlid Albert de Vries heeft goede hoop. © ANP

Kamerlid Albert de Vries (PvdA) pleit in Vlissingen voor meer sociale woningbouw

VLISSINGEN - Er blijft grote behoefte aan sociale woningbouw, stelde Tweede Kamerlid Albert de Vries zaterdag tijdens een politiek café van de Vlissingse PvdA-afdeling.

Gemeenten en woningbouwcorporaties bouwen graag nieuwe, luxere woningen, maar vergeten dat er nog steeds schaarste is aan woningen met een huurprijs van beneden de 586 euro per maand. Dat geldt niet alleen landelijk, maar ook voor Walcheren en zeker voor Vlissingen, betoogde De Vries.

PvdA'er De Vries preekte voor eigen parochie, omdat enkele aanwezigen er zelf tegenaan liepen dat de keus aan huurwoningen niet al te groot is in Vlissingen.

Eén caféganger vond het dan ook vreemd dat de plaatselijke verhuurder L'Escaut een eigen huurdersvereniging heeft. "In Middelburg is een onafhankelijke huurdersvereniging, dat lijkt me toch zuiverder." De Vries viel de huurdersclub van de Vlissingse corporatie niet af, maar stelde wel dat een 'algemene huurdersvereniging de belangen van alle huurders, ook die van particuliere verhuurders' kan behartigen.

Als voormalig wethouder in buurgemeente Middelburg wilde De Vries zich niet te hard uitspreken over de bouwwoede in Rittenburg en Tuindorp. Maar hij knikte instemmend toen raadslid Rens Reijnierse na afloop van de bijeenkomst verkondigde dat Vlissingen al kansen heeft laten liggen door niet eerder grond aangrenzend aan de wijk Lammerenburg bouwrijp te maken. "Vlissingen is nu gewoon te laat met de plannen voor Tuindorp. Middelburg kan, doordat park Toorenvliedt in de nabijheid ligt, aantrekkelijkere percelen aanbieden. Wij kunnen als Vlissingen beter een groot aantal zorgwoningen in Tuindorp zetten", betoogde Reijnierse.

Lees maandag een uitgebreider artikel in de editie Walcheren