Volledig scherm
De haven van Veere, met op de achtergrond de Beatrixbrug. © lex de meester

Kademuren haven zijn er Veere belabberd aan toe

VEERE - De kademuren van de Veerse binnenhaven zijn dermate slecht dat restauratie zo snel mogelijk met gebeuren. Deze onaangename verrassing kost de gemeente Veere 1.2 miljoen euro.

De conditie van de kademuren van de binnenhaven is veel slechter dan verwacht, blijkt uit een inspectie dit jaar. Gescheurd en ontzet metselwerk, uitgespoelde voegen en verrot houtwerk maken een restauratie op dringend noodzakelijk. De opknapbeurt kost de gemeente 1.2 miljoen euro.

De inventaris van de jachthaven is in 2016 overgedragen aan Jachtclub Veere, de gemeente blijft verantwoordelijk voor kademuren, damwand, talud en ophaalbrug. Een inspectie in 2015 naar de conditie van de muren blijkt niet goed uitgevoerd, verklaart de gemeente Veere de onaangename verrassing.  Reden voor Veere om inspecties van andere gemeentelijke bouwsels en duinen aan te passen en meer geld te steken in onderzoek. 

Volledig scherm
Een deel van de Beatrixbrug is verwijderd. © Monique van der Vliet

De houten Beatrixbrug is nu weggehaald. De gemeente heeft daarmee gewacht tot na het toeristisch seizoen omdat er anders een aparte rolbrug moest komen. Dat werd Veere te duur. De fundering van de ophaalbrug wordt verstevigd. Er komt een ook een hydraulisch systeem om de brug op te halen. De lier waarmee dat werd gedaan, functioneert niet goed. Totale kostenplaatje is 103.000 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement