Volledig scherm
Archiefbeeld: ringrijden in Oostkapelle © Dirk Jan Gjeltema

Joyce Jobse steekt meeste ringen tijdens jubileumwedstrijd Oostkapelle

OOSTKAPELLE - De Oostkapelse ringrijdersvereniging bestaat dit jaar 65 jaar en vierde dat zaterdag een koppelwedstrijd. 44 deelnemers verschenen niet in het witte tenue aan de start, maar verkleed. Zo kwamen er onder meer flamingo’s, Teletubbies, pinguïns en indianen te paard door de baan. 

Joyce Jobse stak 18 van de 18 ringen en won het persoonlijk dagklassement. Janette Poppe en Kim Joziasse hadden als koppel de meeste ringen ingestoken en wonnen als koppel de wedstrijd. Ook wonnen zij de beurten op de speciale jubileumring. 

De seniorenbokaal werd gewonnen door Annemieke Poppe. De jeugdbeker ging naar Quinto Francke. Karel Geldof en Mirre Brouwer wonnen de pollepel. De koppels Laurien van Sluijs en Linda Blaas en Janneke Jacobs en Emiel Wondergem werden door het publiek verkozen tot mooiste koppels.

In Nieuwland werd ook ringgereden zaterdag. Hier viel aan het begin van de middag zo’n hoosbui dat de vereniging helaas, na 18 beurten, moest besluiten te stoppen met de wedstrijd. Amy Crucq reed op dat moment aan de leiding met 18 ringen. De prijzen voor de mooist versierde paarden waren al wel verdeeld. Eerste in de categorie koudbloed werd Jan Crucq en bij de categorie overig won Erika Wisse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement