Jim Hardenberg (l) en Wesley de Ruiter met een mezennestkast. Volgend jaar hopen ze weer mee te doen aan het mezenproject van het Scheldemond College en de Vogelwerkgroep Walcheren.
Volledig scherm
PREMIUM
Jim Hardenberg (l) en Wesley de Ruiter met een mezennestkast. Volgend jaar hopen ze weer mee te doen aan het mezenproject van het Scheldemond College en de Vogelwerkgroep Walcheren. © lex de meester

Jim en Wesley keken van dichtbij mee in mezennesten - dat was vaak leuk, en soms niet zo prettig

VLISSINGEN - Jim Hardenberg (14) en Wesley de Ruiter (15) vonden het heerlijk om samen met klasgenoten mee te doen aan het koolmezenproject van het Scheldemond College. De beide Vlissingse leerlingen van Vakhavo Techniek houden niet van stilzitten in de klas. Wesley: ,,Wij zijn niet zo van kijken, lezen, maken.” Zij zijn meer doeners die graag met hun handen bezig zijn.

  1. Voor het eerst in 10 jaar zijn op het strand bij Oranjezon jonge dwergsternen geboren
    PREMIUM

    Voor het eerst in 10 jaar zijn op het strand bij Oranjezon jonge dwergster­nen geboren

    ORANJEZON - Voor het eerst in tien jaar zijn op het strand bij Oranjezon jonge dwergsternen geboren. ,,De vlag kan uit”, zegt een zeer blije Jos Boot van de Vogel Werkgroep Walcheren. Hij vindt het heel bijzonder dat drie jonge kuikens daar nu rondscharrelen. Om die jonge vogels te beschermen, plaatste hij dinsdag kleine afdakjes waaronder ze kunnen schuilen zodat ze niet te veel in het zicht zitten van overvliegende rovers als kraaien en meeuwen. Ook zette hij een afrastering zodat vossen en honden niet al te makkelijk bij het nest kunnen komen.