Jeugd leeft zich uit tijdens kampioenschap apenkooien

videoOOSTKAPELLE - Ruim honderd kinderen deden woensdag mee aan het eerste Zeeuws Kampioenschap Apenkooien in Oostkapelle. Hun enthousiasme leidt hoogstwaarschijnlijk tot volgende, uitgebreidere edities, verwacht initiatiefneemster Jerina Brasser.

Toen zijn moeder vertelde dat er een kampioenschap apenkooien werd gehouden, twijfelde Dylano (11) geen moment. ,,Leuk, daar moet ik aan meedoen.” Even rondvragen in de klas in Nieuwdorp en Dylano had een team bij elkaar. Als De Hongerige Apen raasden Dylano en klasgenoten van groep 6, 7 en 8 door sporthal De Halve Maan in Oostkapelle. Tevreden beten diverse apen tegen half twaalf in een broodje kroket. De Hongerige Apen hadden de meeste tegenstanders, waaronder De Kroketjes, met huid en haar opgevreten.

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.