Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Jeremy Lahr en band winnen Podium-Z 2019

DOMBURG - Jeremy Lahr heeft met zijn band afgelopen zondagmiddag het minipopfestival van Podium-Z in Domburg gewonnen.

De vijf finalisten van Podium-Z maakten er zondag op het strand van Noordduine bij Domburg een mooi festival van. Met het Tricycle kwartet, de alternatieve death metal van Dispelled, de powerrock van Nameless, de naar duistere grungepunk neigende poprock van Jeremy Lahr en het trio A.M. rond singer-songwriter Bram Pelgrim was een breed popgenre te horen.

Het waren bands die hun finaleplek meer dan waarmaakten en de jury voor de bijna onmogelijke taak stelden een winnaar te kiezen. Toch was de keuze voor Jeremy Lahr goed te verdedigen. De 18-jarige Vlissinger schrijft een eigenzinnig repertoire bij elkaar dat uiteenloopt van ingetogen breekbaar tot onvoorspelbaar uitbundig. Hij is van zijn band een echte frontman die tempo en uitstraling bepaalt. Een uitgebalanceerde set was op het zonovergoten strand het resultaat. Lahr en band wonnen een plek in de strijd om de titel Zeeuwse Belofte volgend jaar tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen.

Workshops

Jeremy Lahr en Nameless zijn bands die ook uit de workshops van Podium-Z zijn voortgekomen. Het project waarin jongeren op ongedwongen wijze kennismaken met muziek en het samenspelen. In korte tijd staan ze dan met een set als randprogramma in de Podium-Z voorronden. Als er een klik is kunnen ze als band doorgaan. Ook zondag waren vijf jonge beginnende acts te horen bij strandpaviljoen Noordduine. De band van singer-songwriter Sigourney de Roos verdiende een bijzondere vermelding.

Kijk hier de muziekvideo van Jeremy Lahr - Own Your Touch:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement