Volledig scherm
PREMIUM
De ooievaar die al jaren in Park Toorenvliedt in Middelburg broedt, is haar nest kwijt. Het sneuvelde tijdens een decemberstorm enkele weken geleden. © Caroline Moelker

Je ziet haar denken: waar is mijn nest gebleven?

MIDDELBURG - De ooievaar die al jaren in het Middelburgse Park Toorenvliedt woont, is sinds een decemberstorm ontheemd. Je ziet haar denken: waar is mijn nest gebleven?

Een paar weken geleden ging het mis. Tijdens een storm brak de top van de boom af en waaide het nest van de ooievaar in Park Toorenvliedt kapot. 

Coby Louwerse van vogel- en zoogdierenopvang De Mikke in Park Toorenvliedt was er al een tijdje bang voor. ,,Elke keer dat het hard waaide, zeiden we: ‘O, als die boom het maar houdt’. Het nest werd ook elk jaar een beetje groter. Ooievaarsnesten kunnen wel 25 kilo of meer wegen. En we wisten dat de boom waarin het nest zat, er heel slecht aan toe was.”

Dat wist de gemeente Middelburg ook. Die wilde de boom voor de veiligheid daarom omzagen. ,,Maar dat mag niet als er een nest in zit, want ooievaars zijn beschermd", waarschuwde Louwerse.