Ethicus, filosoof en arts infectieziekten Babette Rump schreef een proefschrift over moeilijke medische dilemma's. Corona maakt dat opeens heel actueel.
Volledig scherm
PREMIUM
Ethicus, filosoof en arts infectieziekten Babette Rump schreef een proefschrift over moeilijke medische dilemma's. Corona maakt dat opeens heel actueel. © Linda Hemmes

Je kunt één leven redden, maar brengt dan andere levens in gevaar. Mag dat?

MIDDELBURG - Je vrouw krijgt een kind, maar jij mag er niet bij zijn. Je oma is misschien wel besmet, en moet daarom alleen sterven. Want het corona-virus heerst. Mag dat? Ethicus en arts infectieziektenbestrijding Babette Rump uit Middelburg denkt na over dit soort vragen. 

  1. Belevenistafel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis
    PREMIUM

    Belevenis­ta­fel brengt het Zeeuws Museum bij mensen thuis

    MIDDELBURG - Door met een vinger op een afbeelding te drukken stapt mevrouw Versluijs voor even de wereld van het Zeeuws erfgoed in. Ze is een van de eersten die kennis mag maken met de belevenistafel van het Zeeuws Museum waardoor ze informatie krijgt over tien topstukken. Daarvoor hoeft ze deur niet meer uit. ,,Ik heb het gevoel dat ik vandaag in het museum ben geweest, maar we waren toch thuis. Dit is erg leuk om samen te doen.”