Volledig scherm
Stijn de Visser won in Meliskerke het dagklassement met 23 van de 23 ringen © Patrick Vermeulen

Jasper van der Maas steekt in Ritthem 29 van de 30 ringen

RITTHEM - In een veld van 23 ringrijders greep Jasper van der Maas gisteren de winst in Ritthem. Hij stak 29 van de 30 ringen. 

Van der Maas won hiermee voor het eerst de klassementswedstrijd in Ritthem. De eerste beker werd gewonnen door Levi de Witte en de pollepel ging met Linda Minderhoud mee naar huis. De versieringsprijs ging bij de trekpaarden naar Angelina Cevaal en bij de categorie Overige naar Mirella Cevaal.

Gisteren ging er ook een delegatie ringrijders en sjezenrijders naar de Burghse Dag op Schouwen-Duiveland. Bij de sjezen was Angelina Francke samen met haar vader Bram de sterkste. Zij staken als enige 70 van de 70 ringen. De pollepel werd gewonnen door Mellanie en Ab Paauwe. De eerste prijs voor de versiering ging naar Marcia en Kees Minderhoud. Bij de ringrijders was Teun Dingemanse de sterkste. Hij stak als enige alle 30 ringen. De pollepel werd bij het ringrijden gewonnen door André van Maldegem.

Vrijdag werd er in Meliskerke in boerenkostuum gereden. 21 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan. Stijn de Visser won het dagklassement met 23 van de 23 ringen. Anne Matthijsse won de rode lantaarn met 3 van de 23 ringen.

Donderdag wordt het Zeeuws kampioenschap ringrijden gehouden op het Molenwater in Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 3. Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het allerleukst
  PREMIUM

  Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het aller­leukst

  MIDDELBURG - Scouting is hartstikke leuk, zegt de achtjarige Neeltje als ze zaterdag samen met drie andere scouts van de Gouden Cirkel op de Markt in Middelburg probeert te lopen op ski’s. Vandaag vieren zij en haar scoutingvrienden de geboortedag van oprichter Baden Powell. De Middelburgse vindt vooral het op kamp gaan en dan samen slapen in een tent ontzettend leuk. Ze vertelt dat het dan soms moeilijk is in slaap te vallen omdat er zoveel te vertellen is.