Stijn de Visser won in Meliskerke het dagklassement met 23 van de 23 ringen
Volledig scherm
Stijn de Visser won in Meliskerke het dagklassement met 23 van de 23 ringen © Patrick Vermeulen

Jasper van der Maas steekt in Ritthem 29 van de 30 ringen

RITTHEM - In een veld van 23 ringrijders greep Jasper van der Maas gisteren de winst in Ritthem. Hij stak 29 van de 30 ringen. 

Van der Maas won hiermee voor het eerst de klassementswedstrijd in Ritthem. De eerste beker werd gewonnen door Levi de Witte en de pollepel ging met Linda Minderhoud mee naar huis. De versieringsprijs ging bij de trekpaarden naar Angelina Cevaal en bij de categorie Overige naar Mirella Cevaal.

Gisteren ging er ook een delegatie ringrijders en sjezenrijders naar de Burghse Dag op Schouwen-Duiveland. Bij de sjezen was Angelina Francke samen met haar vader Bram de sterkste. Zij staken als enige 70 van de 70 ringen. De pollepel werd gewonnen door Mellanie en Ab Paauwe. De eerste prijs voor de versiering ging naar Marcia en Kees Minderhoud. Bij de ringrijders was Teun Dingemanse de sterkste. Hij stak als enige alle 30 ringen. De pollepel werd bij het ringrijden gewonnen door André van Maldegem.

Vrijdag werd er in Meliskerke in boerenkostuum gereden. 21 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan. Stijn de Visser won het dagklassement met 23 van de 23 ringen. Anne Matthijsse won de rode lantaarn met 3 van de 23 ringen.

Donderdag wordt het Zeeuws kampioenschap ringrijden gehouden op het Molenwater in Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement