Volledig scherm
Jan Doense in september tijdens de eerste editie van Film by the Sea onder zijn leiding. © Lex de Meester

Jan Doense leidt ook komende jaren Film by the Sea

VLISSINGEN - Jan Doense leidt ook de komende drie jaar Film by the Sea. Hij volgde een jaar geleden Leo Hannewijk op als directeur van het filmfestival.

Het bestuur heeft hem deze week officieel gevraagd nog zeker drie jaar aan te blijven. Doense doet dat ‘heel graag’. ,,Want nu ik het afgelopen jaar zonder kleerscheuren ben doorgekomen en we mogen terugkijken op een niet alleen inhoudelijk maar ook financieel geslaagd festival, kan ik niet wachten om met de verworven kennis te beginnen aan de volgende editie.” 

  1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
    PREMIUM

    Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

    MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”