Volledig scherm
Muzikanten in De Piek zijn blij met de spullen die Bløf beschikbaar heeft gesteld. © Erik van der Meer

Jampot Sessies voor muziektalenten in De Piek,
Bløf stelt apparatuur beschikbaar

VLISSINGEN -  Podium De Piek begint, samen met vooral jonge muzikanten van Podium Z in Veere, op woensdag 29 mei met een nieuw initiatief: de Jampot Sessies, speciaal bedoeld voor jonge muzikanten tot 23 jaar. Popgroep Bløf stelt hiervoor instrumenten beschikbaar. 

Het is een van de eerste stappen naar de realisering van De Piek Muziekschool. Daarmee wil het Vlissings podium een rol gaan vervullen als broedplaats voor de ontwikkeling van nieuw en jeugdig talent. Bløf stelt hiervoor een drumstel, elektrische piano, gitaren, gitaarversterkers en toebehoren beschikbaar. Dat gebeurt in samenwerking met Zwier Gitaarbouw.

De Jampot Sessies vinden plaats op iedere laatste woensdagavond van de maand, van 18.30 tot 21.00 uur, voorafgaand aan de traditionele De Piek Jam. De sessies zijn niet alleen bedoeld voor muzikanten van ongeveer 10 tot 23 jaar, ook voor publiek. De entree is gratis.

De Piek Muziekschool is de verzamelnaam voor alle educatieve activiteiten die er plaatsvinden. Daartoe behoren bijvoorbeeld ook de workshops van Eddy’s Kids (gitaarlessen voor basisschoolleerlingen). De resultaten daarvan worden gepresenteerd op dinsdagavond 2 juli.

Eddy’s Kids wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuureducatie Walcheren. In De Piek vonden de afgelopen maanden ook al workshops muziek en theater plaats, georganiseerd door basisscholen in Vlissingen. Een andere activiteit is Piqués Place Showcase op zaterdagavond 25 mei. Dan treden bijna zeventig gitaar leerlingen op van (Virgil) Piqué’s Place. De entree is gratis. Het programma duurt van 18:45 tot 21:30 uur 

Samen met organisaties als Podium Z Veere en professionele docenten en muzikanten werkt De Piek momenteel aan plannen voor nog meer muziekworkshops en andere educatieve activiteiten voor jongeren van ongeveer 10 tot 23 jaar. Of die doorgaan hangt in belangrijke mate af van het voortbestaan van De Piek na 1 september. Daarover is De Piek momenteel in gesprek met de gemeente Vlissingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Grote zorgen om ‘plastic monster’ langs Noordzeekust: ‘Heel veel dieren gaan er aan dood’
    PREMIUM
    video

    Grote zorgen om ‘plastic monster’ langs Noordzee­kust: ‘Heel veel dieren gaan er aan dood’

    VLISSINGEN - De hoeveelheid plastic op de stranden langs de Noordzeekust blijft maar toenemen. Met rampzalige gevolgen voor mens en dier, waarschuwen verschillende instanties. ,,Er gaan nu al veel vogels en zeezoogdieren dood door het plastic”, zeggen ze bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke in Middelburg. ,,Wij hebben onze handen er vol aan, het is echt een heel groot probleem.”