Volledig scherm
Tijdens de zoekachtie naar de verdachte had een politiewagen zich opgesteld bij Oost-Souburg. © HV Zeeland

Jaar cel geëist tegen Vlissinger die agente aanreed tijdens vluchtpoging

MIDDELBURG - Tegen de 37-jarige Vlissinger M. D., die in februari een agente aanreed tijdens een vluchtpoging in de Vlissingse Tulpenlaan, is een gevangenisstraf van een jaar geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook zou hij de agente 1000 euro schadevergoeding moeten betalen en een rijontzegging van 24 maanden moeten krijgen. 

D. viel in februari op doordat een hond los op de bijrijdersstoel van de auto zat. Toen D. de politie zag stoof hij weg. ,,Ik was in paniek”, verklaarde hij. De politie zette de achtervolging in, een stopteken werd genegeerd en uiteindelijk stopte D. in de Tulpenlaan in Vlissingen. Toen een van de agenten naar de auto liep, ging D. er opnieuw als een speer vandoor. De agente sprong opzij, maar werd toch geraakt en liep schaafwonden en blauwe plekken op. 

Na een zoektocht, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, werd de auto in Oost-Souburg gezien, maar opnieuw ontsnapte D. De auto werd later leeg in Oost-Souburg teruggevonden. Als de Vlissinger later op internet ziet dat hij wordt gezocht, neemt hij contact op met zijn advocaat en meldt zich bij de politie.

Uitspraak 28 juni.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement