Volledig scherm
Het Middelburgse huis van bewaring Torentijd. © Mechteld Jansen

Jaar cel en ruim 20.000 euro boete voor het handelen in harddrugs

MIDDELBURG - De 25-jarige Vlissinger J. S. moet van de Middelburgse rechtbank 20.268 euro en 75 cent in de staatskas storten. Dat bedrag heeft hij volgens de rechtbank hebben verdiend met zijn handel in harddrugs. S. werd voor zijn handel eind vorig jaar na een eis van achttien maanden veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden.

Na diverse observaties, meldingen van de buren en een camera voor de deur van zijn woning stapte op 22 september van dat jaar de politie de woning van S. binnen. In een kast ontdekte de politie 51 gram cocaïne en zestig xtc pillen. Het Openbaar Ministerie had hetzelfde bedrag geeist.

S. is al diverse keren veroordeeld wegens drugsdelicten.

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.