Kantoorpand Goudend in Middelburg is dichtgeplankt op verzoek van de gemeente om inbraken en brandstichting te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kantoorpand Goudend in Middelburg is dichtgeplankt op verzoek van de gemeente om inbraken en brandstichting te voorkomen. © Dirk Jan Gjeltema

Ja, die planken zijn lelijk - maar de gemeente heeft er zelf om gevraagd...

MIDDELBURG - Het ziet er inderdaad niet fraai uit, dat dichtgeplankte kantoorpand Goudend. Dat ziet het gemeentebestuur van Middelburg ook wel. Maar die planken zijn juist voor de ramen gekomen op verzoek van datzelfde gemeentebestuur. Om inbraken, brandstichting en vandalisme tegen te gaan.

 1. Vlissingse afvalcontainers gaan op slot nu de Middelburgers moeten betalen voor storting

  Vlissingse afvalcon­tai­ners gaan op slot nu de Middelbur­gers moeten betalen voor storting

  VLISSINGEN - De Vlissingse afvalinzamelcontainers gaan in het komende jaar op slot. Alleen inwoners met een persoonlijke toegangspas kunnen er dan nog rommel in kwijt. Restafval mag maar één keer per dag gestort worden. De containers in Oost-Souburg en Ritthem gaan het eerst op slot. Om afvaltoerisme uit Middelburg, waar nu per leging van de restafvalbak betaald moet worden, tegen te gaan.
 2. Matthijs Ruitenbeek werkt bij Dow: ‘Een duurzamere wereld, dat is wat mij drijft als chemicus’
  PREMIUM
  PORTRET

  Matthijs Ruitenbeek werkt bij Dow: ‘Een duurzamere wereld, dat is wat mij drijft als chemicus’

  Zijn ogen beginnen te glinsteren, als Matthijs Ruitenbeek (48) over zijn werk praat. Hij is senior onderzoeker bij Dow Terneuzen. In die rol vindt hij dat hij een missie heeft, om voor het nageslacht een betere wereld achter te laten. ,,De chemische industrie staat bij het grote publiek te boek als dé boosdoener, als dé vervuiler, maar in diezelfde industrie liggen ook de oplossingen.”
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten