Volledig scherm
Politiepuppy Bumper werkt aan zijn behendigheid. © Desiree Schippers

Is jouw hond geschikt als schapendrijver of boevenvanger? Test het in Vlissingen

VLISSINGEN - De vereniging Duitse herdershonden VDH kring Walcheren houdt zaterdag een liefhebbersmiddag voor hondenbazen die willen proberen of hun hond geschikt is voor sport. 

Naast Duitse herders zijn ook Mechelse herders, rottweilers, bouviers en dobermanns welkom. Op het veld aan het Baskensburgplein  kunnen  de honden beoordeeld worden op gehoorzaamheid, uiterlijk en beweging. Er zijn workshops schapen drijven, behendigheid en pakwerk. De middag begint om 13.00 uur en is vrij toegankelijk. Om 18.00 uur begint een keuring van Duitse herders of ze geschikt zijn om mee te fokken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.