Volledig scherm
De familie Melis op archiefbeeld. © lex de meester

Innovatieprijs beloning voor duurzaam vakantiepark De Meerpaal in Zoutelande

ZOUTELANDE - Stilstand is achteruitgang, weet de familie Melis van vakantiepark De Meerpaal bij Zoutelande. De campinghouders zijn eerder beloond met prijzen voor goed ondernemerschap, maar blijven ook bij investeringen in duurzaamheid voorop lopen.

Net als vier andere campings in Veere kreeg De Meerpaal gisteren een 'innovatievoucher' ter waarde van vijfduizend euro van het gemeentebestuur. De provincie - geholpen door NV Economische Impuls Zeeland en de Recron - gaf drie jaar terug het goede voorbeeld met de uitreiking van zo'n voucher voor ondernemers in de verblijfsrecreatie. Bedoeling was om de recreatieondernemers een steuntje in  de rug te geven bij het verwezenlijken van innovatieve ideeën om de bedrijfsvoering, de klantvriendelijkheid en/of de duurzaamheid te optimaliseren.

Na vijf vouchers was het provinciale potje leeg. Gedeputeerde Carla Schönknecht liet gisteren weten blij te zijn dat gemeenten als Schouwen-Duiveland en Veere het initiatief hebben overgenomen. Wethouder René Molenaar vond het niet meer dan logisch dat Veere, met een gemeentebestuur dat zijn gebouwen vóór 2030 energieneutraal wil laten draaien, ondernemers een aanmoedigingsprijs geeft.

René Melis heeft lef genoeg om met Veere mee te gaan en de ambitie uit te spreken dat De Meerpaal over tien jaar CO2-neutraal is. Met de aanleg van een 'zonnepanelenpark' boven het parkeerterrein van het vakantiepark en op alle nieuwe chalets, weren van gasleidingen, warmtewinning en gebruik van aardwarmte is de camping al lekker op weg. 

Ook de campings Olmenveld (Serooskerke), Ons Buiten (Oostkapelle), Duinzicht (Dishoek) en Kreekebos (Westkapelle) krijgen een innovatiebijdrage van de gemeente Veere. Wethouder Molenaar hoopt - en gaat er al een beetje vanuit - dat de nieuwe gemeenteraad de innovatievoucher in stand houdt. ,,De Meerpaal had ook zonder voucher wel geïnvesteerd in vernieuwing en duurzaamheid. Het zou mooi zijn als kleinere bedrijven door het voorbeeld van bedrijven als De Meerpaal en de kans op zo'n aanmoedigingsbijdrage ook de stap naar modernisering durven zetten. De wetenschap dat investeren loont, kan ze over de streep trekken."

met naar web@pzc.nl gestuurde foto  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    VLISSINGEN - Het eerste schip van de intercontinentale lijndienst met Zuid-Amerika die Verbrugge Terminals onlangs binnenhaalde, meer gisteren af in Vlissingen-Oost. Het schip Balao voerde onder meer bananen en ananas aan. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.