Volledig scherm
De Herculesweg in Middelburg. © Google Maps

Industrieterrein Middelburg wordt veiliger voor fietsers

MIDDELBURG - Een fietspad, vluchtheuvels en verbetering van het wegdek moeten een deel van industrieterrein Arnestein in Middelburg veiliger maken voor het verkeer. Het gaat om de Herculesweg, tussen de Waldammeweg en de Ampèreweg.

De gemeente Middelburg pakt dit stukje van het bedrijventerrein aan in de periode van 19 augustus tot 11 oktober. Het verkeer moet in die weken rekening houden met verschillende afsluitingen en omleidingen en dus met hinder en extra reistijd, waarschuwt de gemeente.

Het werk wordt verdeeld over vijf fasen. Het eerste dat gaat gebeuren is de aanleg van een fietspad Langs de Herculesweg. Dat duurt drie weken. Verder wordt het kruispunt van de Herculesweg met de Ampèreweg aangepakt. Daar komen vluchtheuvels en een fietsroute.

Uiteindelijk moet ook het wegdek van de Herculesweg worden opgeknapt. Daarvoor is groot onderhoud aan het asfalt gepland tussen 19 september en 11 oktober. De bedrijven zijn overdag wel bereikbaar. Het asfalteren gebeurt volgens de gemeente namelijk ‘s nachts om de overlast voor de bedrijven te beperken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement