Zonnepanelen op landbouwgrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen op landbouwgrond. © Thinkstock

In Veere mogen zonneparken toch op goede landbouwgrond

DOMBURG - Goede landbouwgrond mag in de gemeente Veere toch gebruikt worden voor het plaatsen van zonnecollectoren. Niet voor eeuwig. Wel voor een periode van 25 jaar. Daarna moet de gemeenteraad opnieuw beslissen of zo’n landbouwperceel opnieuw gebruikt mag worden voor het ‘oogsten’ van energie.

  1. Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns
    PREMIUM

    Met het eten van hart, lever en schapenvet betuigen Veerse smulpapen hun liefde voor Schotland en dichter Robert Burns

    Jaap kookte een Schotse (avond)maaltijd voor mensen die, op initiatief van de Stichting Veere-Schotland, wel in zijn voor een Burns Supper. Rond de geboortedag van Robert Burns (25 januari) worden diners gehouden om leven en werk van de Schotse dichter des vaderlands te gedenken. En wat kan je dan beter op het menu zetten dan haggis, dat mede tot hét Schotse gerecht uitgroeide door Burns’ lofdicht ‘To a haggis’. Orgaanvlees laat veel kaaskoppen gruwelen, maar de meeste deelnemers aan het Burns Supper in het tot eethuis gepromoveerde kerkgebouw De Korenmaat smulden van de kruidige spijs.