Het nieuwe monument voor de mannen van het 47th Royal Marines Commando die niet terugkeerden naar huis na de bevrijding van Walcheren in 1944, bovenop het duin bij de overgang Kaapduinen in Dishoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe monument voor de mannen van het 47th Royal Marines Commando die niet terugkeerden naar huis na de bevrijding van Walcheren in 1944, bovenop het duin bij de overgang Kaapduinen in Dishoek. © Lex de Meester

In Dishoek staat een monument voor drie dagen misère, dood en vernietiging

DISHOEK - De Brit John Colin Forfar is geroerd en diep onder de indruk, zaterdag in Dishoek. Zojuist is onder grote belangstelling het nieuwe monument voor de gevallenen van het 47th Royal Marines Commando ingewijd bovenop de overgang Kaapduinen. Nu luistert hij naar de Royal Marines Band op het plein in Dishoek, vlak bij de straat die naar zijn vader is vernoemd: kapitein John O. Forfar.

  1. Horecaman Jerry van Zuijlen over de coronacrisis: ‘We hebben de oorlogskas moeten aanspreken’
    PREMIUM

    Horecaman Jerry van Zuijlen over de coronacri­sis: ‘We hebben de oorlogskas moeten aanspreken’

    KAMPERLAND - Met tien horecabedrijven belandde Jerry van Zuijlen (58) medio maart op een ongekende bumpy ride, zoals hij zelf zegt. In zijn Amadore Groep zitten vier grote Walcherse en Bevelandse hotels/restaurants en zes restaurants/grand cafés die door de lockdown geheel of nagenoeg zonder gasten zaten. ,,En dat met driehonderd man personeel. Dat was wel heel spannend”, zegt hij, als hij in het restaurant van Hotel De Kamperduinen bij Kamperland terugblikt.