Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe monument voor de mannen van het 47th Royal Marines Commando die niet terugkeerden naar huis na de bevrijding van Walcheren in 1944, bovenop het duin bij de overgang Kaapduinen in Dishoek. © Lex de Meester

In Dishoek staat een monument voor drie dagen misère, dood en vernietiging

DISHOEK - De Brit John Colin Forfar is geroerd en diep onder de indruk, zaterdag in Dishoek. Zojuist is onder grote belangstelling het nieuwe monument voor de gevallenen van het 47th Royal Marines Commando ingewijd bovenop de overgang Kaapduinen. Nu luistert hij naar de Royal Marines Band op het plein in Dishoek, vlak bij de straat die naar zijn vader is vernoemd: kapitein John O. Forfar.

  1. ‘Ze vonden me altijd al jongensachtig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjongen is
    PREMIUM
    Video | Poll

    ‘Ze vonden me altijd al jongensach­tig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjon­gen is

    GOES – Paarse Vrijdag heeft het leven van Zeger Teunissen (15) uit Zierikzee veranderd. Twee jaar geleden hielp hij mee met activiteiten op zijn school, het Ostrea Lyceum in Goes. Toen nog als meisje. ,,Ik wilde andere leerlingen helpen, zodat ze zichzelf konden zijn. Na die dag had ik een gesprek met mijn moeder. Zij vroeg waarom ik nou zo graag wilde helpen. En toen viel het kwartje. Eigenlijk wilde ik mezelf kunnen zijn: ik ben een jongen. Dat was een beginpunt.”