Volledig scherm
Parkeergarage Scheldeplein in Vlissingen © Google Street View

In de Vlissingse parkeergarages kun je tegen Sinterklaas pas weer pinnen

VLISSINGEN - Al weken kun je alleen contant betalen in de parkeergarage Scheldeplein in Vlissingen. Maar tegen Sinterklaas moet er weer gepind kunnen worden voor een uitrijkaartje.

De parkeerautomaten in de parkeergarages Scheldeplein en Fonteyne worden omgebouwd om ze geschikt te maken voor contactloos betalen met de pinpas en smartphone-apps. Maar tijdens die ombouw bleek er een probleem te zijn met internetverbindingen in de Scheldepleingarage. Sindsdien kan er alleen met munt en kleine biljetten betaald worden. Ook de t-tagbetalingen moesten worden opgeschort. De ombouw van de automaten in de Fonteyne-garage liep daardoor ook vertraging op. Over circa twee weken moeten de automaten naar behoren werken,  laat een gemeente-woordvoerster weten.

Kentekenherkenning

De gemeente investeert dit jaar ruim 3,5 ton euro in betaalautomaten. Van die in de parkeergarages verliep de certificering en daarbij moeten alle betaalautomaten per 2020 geschikt zijn voor contactloos betalen. Tegelijk vernieuwt de gemeente de slagboominstallaties en maakt ze geschikt voor kentekenherkenning, zodat belparkeren mogelijk wordt.