Het idee voor de ontwikkeling van het Nehalenniagebied dat donderdagavond na hevige protesten van de klanbordgroep is ingetrokken.
Volledig scherm
Het idee voor de ontwikkeling van het Nehalenniagebied dat donderdagavond na hevige protesten van de klanbordgroep is ingetrokken. © Gemeente Veere

Idee voor Nehalenniagebied Domburg sneuvelt direct

DOMBURG - Een verkennend plan van de gemeente Veere voor het Nehalenniagebied in Domburg is vanavond ingetrokken. Het plan werd via een maquette getoond aan een aantal inwoners die op de een of andere manier een band hebben met dat gebied, de klankbordgroep. 

In dat plan wordt het idee geopperd om twee hotels in dat gebied te vernieuwen waardoor ze hoger boven het duin uitsteken. Ook is het idee om het Marie Tak van Poortvliet Museum toch naar dat gebied te laten verhuizen, hoewel uit een enquête van Domburg Waarheen blijkt dat een overgrote meerderheid van de inwoners daar faliekant tegen is. Die overgrote meerderheid is ook tegen hoogbouw in dat gebied.

Toen bleek dat zo veel leden van de klankbordgroep enorm tegen die verandering van het Nehalenniagebied zijn, besloot de gemeente het plan in te trekken. Er wordt de komende tijd, aldus beleidsambtenaar Nel de Bruin van de gemeente, gewerkt aan een nieuw idee dat op meer steun van de inwoners kan rekenen. Ook wil ze een kleinere klankbordgroep formeren die vervolgens intensief betrokken wordt bij het ontwerp van een nieuwe schets voor het gebied.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement