Stichting Welzijn Middelburg bundelt hulpacties en inventariseert hulpvragen.
Volledig scherm
Stichting Welzijn Middelburg bundelt hulpacties en inventariseert hulpvragen. © Screenshot website SWM

Hulp nodig of wil je iemand helpen? Welzijn Middelburg coördineert coronahulp

MIDDELBURG - In deze moeilijke periode hebben veel mensen hulp nodig én bieden veel mensen hulp aan. Maar wie brengt die mensen bij elkaar? Stichting Welzijn Middelburg doet een poging.

Boodschappen doen, medicijnen halen bij de apotheek, de hond uitlaten, eten koken, een praatje maken, een telefoongesprekje voeren, een kaartje sturen. De lijst van dingen die mensen voor een ander willen doen, of van een ander nodig hebben, is even simpel als lang.

Op haar website www.welzijnmiddelburg.nl deelt SWM alle lopende initiatieven. Ook roept zij iedereen die hulp nodig heeft of hulp wil bieden op om contact op te nemen. SWM kan dan bemiddelen en informatie verschaffen. Ook mensen die anderen wel willen helpen, maar niet weten wie en waarmee, kunnen bij de welzijnsorganisatie terecht. Op de website staan alle functies en activiteiten waarvoor vrijwilligers worden gezocht.

SWM roept vrijwilligersorganisaties en inwoners op initiatieven te delen, zodat nagedacht kan worden over passende samenwerkingen en ondersteuning. Zo ontstaat meer daadkracht.