De kop van een zijgevel wordt zachtjes op zijn plek gehesen. Daarna wordt het dak er op getild en is er weer een nieuw huurhuis wind- en waterdicht in een dag tijd.
Volledig scherm
PREMIUM
De kop van een zijgevel wordt zachtjes op zijn plek gehesen. Daarna wordt het dak er op getild en is er weer een nieuw huurhuis wind- en waterdicht in een dag tijd. © Dirk-Jan Gjeltema

Huizen van de Broederband worden niet gewoon gebouwd, maar in een dag tijd in elkaar gestoken

VLISSINGEN - ,,Wat gaat het hard!”, roept een wandelaarster uit de buurt. De Broederband is een opmerkelijke wijk in het Scheldekwartier in Vlissingen. Rijtjes schuurtjes stonden er sinds eind vorig jaar al klaar om het bijbehorende huis te ontvangen. Elke dag wordt zo'n huis in delen met opleggers aangeleverd en in elkaar gezet. Wind- en waterdicht in een dag.

 1. Winkelcentrum Dauwendaele: ‘Aldi komt mogelijk al halverwege dit jaar’
  PREMIUM

  Winkelcen­trum Dauwendae­le: ‘Aldi komt mogelijk al halverwege dit jaar’

  MIDDELBURG - Supermarkt Aldi zou wel eens heel snel in winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg kunnen zitten. Dat zegt voorzitter Ab de Visser van de gezamenlijke ondernemers. ,,Ik hoor dat het mogelijk al half dit jaar kan zijn.” Zekerheid heeft hij nog niet maar hij hoopt dat bij de ledenvergadering van maart, Aldi aanwezig is om een toelichting te geven op de plannen voor het openen van een filiaal in het winkelcentrum.
 1. Buurtbus rijdt weer in Zeeland
  Play

  Buurtbus rijdt weer in Zeeland

 2. Liane den Haan: We willen geen land vol windturbines
  Play

  Liane den Haan: We willen geen land vol windturbi­nes