Bijna 600 woningen in het roodomlijnde gebied krijgen straks hun verwarming uit het water van het Kanaal door Walcheren. De woningen van corporatie l'Escaut in het noorden, de huizen die nu al gebouwd worden langs de verlengde Singel en de Timmerfabriek en Zeelandtoren rechtsonder vallen daar buiten. De Machinefabriek (linksonder) wordt wel aangesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna 600 woningen in het roodomlijnde gebied krijgen straks hun verwarming uit het water van het Kanaal door Walcheren. De woningen van corporatie l'Escaut in het noorden, de huizen die nu al gebouwd worden langs de verlengde Singel en de Timmerfabriek en Zeelandtoren rechtsonder vallen daar buiten. De Machinefabriek (linksonder) wordt wel aangesloten. © Gemeente Vlissingen

Huiver bij raadscommissie om de Scheldewijk waterwarmte van Eteck op te leggen

VLISSINGEN - Er was huiver in de gemeenteraadscommissie om bijna 600 huishoudens in de toekomstige Scheldewijk voor dertig jaar afhankelijk te maken van energieproducent Eteck voor de warmte in hun huizen. Eteck wil de huizen warmte geven met gebruik van water uit het Kanaal door Walcheren.