Volledig scherm
Het mandje dat bij Vrouwenpolder is weggezet. © Weginspecteur Wilco

Huisdier gedumpt bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Weginspecteur Wilco Flipse heeft er geen goed woord voor over. Dinsdagmorgen rond 09.30 uur vond hij een verlaten huisdierenmandje langs de N57 bij Vrouwenpolder. Het dier dat erin zat, vermoedelijk een kat of een hond, heeft hij nog niet gevonden, maar hij blijft zoeken.

Flipse vermoedt dat iemand die op vakantie ging langs de weg is gestopt, het mandje uit de auto heeft gezet, open heeft gemaakt en is weggereden. "Mensen vinden het blijkbaar kunnen om een dier op zo'n manier aan de kant te zetten. Zo van: hij redt het wel, maar ik vind het geen stijl. Huisdieren kunnen niet voor zichzelf zorgen in de natuur, daar zijn het huisdieren voor", briest hij.

Wanneer iemand zijn huisdier om welke reden dan ook zat is, zijn er volgens hem genoeg mogelijkheden om het naar een asiel te brengen. "Of, als je het lef niet hebt naar binnen te lopen, bij een asiel in de buurt te zetten zodat het dier snel door deskundigen gevonden wordt."

Vakantieperiode

Helaas komt de weginspecteur vaker (mandjes van) gedumpte huisdieren tegen in de vakantieperiodes. Als hij het dier vindt, hebben ze volgens hem meestal geen chip. Daardoor is de eigenaar lastig te achterhalen.

Flipse blijft zoeken naar het gedumpte beestje. Wanneer hij het gevonden heeft, brengt hij het naar een asiel. "Hopelijk vindt het dier via het asiel een zorgzamer baasje."

  1. Veerse ondernemers willen na verkiezingen vaker open op zondag

    Veerse ondernemers willen na verkiezingen vaker open op zondag

    DOMBURG - Ook in 2018 mogen winkels in Oostkapelle, Koudekerke, Serooskerke en Vrouwenpolder niet meer dan een dozijn zondagen open. Leuk vindt de Federatie Ondernemersverenigingen Veere (FOV) het niet dat B en W van Veere de zondagopenstelling nòg een jaar aan banden leggen. Maar het federatiebestuur had er al rekening mee gehouden dat het college het beleid niet vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zou durven wijzigen.