Hrieps vóór de overval, toen alles nog leuk was

videoGRIJPSKERKE - De 25-ste verjaardag van het festival Hrieps is zaterdag uitbundig gevierd. Door ruim 7500 man werd erop gedronken en gezongen. Dit is een verslag van hoe ze het beleefden, vóór de onheilstijding kwam van de overval.

Het is nog vroeg in de avond als zanger Patrick Marcelissen van WC Experience het publiek vraagt om met hem mee te zingen. Elke editie van Hrieps is op zich een feest, maar zaterdag viert het muziekfestival bij Grijpskerke dat het - wezeluk waer - een kwart eeuw bestaat. ,,Daar moet op gedronken worden”, zegt Marcelissen. Een volstrekt overbodige aansporing voor een publiek dat T-shirts draagt met teksten als ‘Half bezopen is een gebrek aan doorzettingsvermogen’ en ‘Boer zkt Bier’. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.