Volledig scherm
Hrieps 2016 © Willem Adriaansens

Hrieps blijft in 2017 'Hewoon as oaltied'

GRIJPSKERKE - Het festival Hrieps in Grijpskerke heeft inmiddels een vaste plek op de landelijke festivalkalender veroverd. Ieder voorjaar is het raak op het terrein even buiten het dorp.

April 2017 staat de 23ste editie op het programma. Vrijdag wordt de line-up voor het festival gepresenteerd tijdens een preparty in Schuttershof in Middelburg. "We houden die preparty voor de derde keer. Het bevalt goed," vertelt festivalorganisator Hugo Kramer. "Het is een leuke manier om alvast de aandacht naar het festival te trekken." Grinnikend: "En de kaarten gaan dan ook in de voorverkoop. Maar het is vooral een leuk feestje, met muziek door High Voltage, Sweet Lord Animals en Surrender."

"Het motto is dit jaar weer 'Hewoon as oaltied'. Dat hoor ik de vaste festivalbezoekers ook vaak zeggen. We hebben volgend jaar een zesde tent en een buitenpodium. We worden niet groter, maar wel breder. Het buitenpodium is voor jong talent van Podium Z. Stichting Welzijn Veere zocht een jaar of twee jaar geleden contact met ons. Wij vinden het leuk om zo jongere muzikanten te laten optreden. Ze letterlijk een podium te bieden."

Hugo wil nog weinig loslaten over de bands die 29 april acte de presence geven op Hrieps. "Er komen 50, misschien 51 bands. Met Nederlandstalige muziek, rockabilly, boerenrock, bluesrock en dj's. Van alles wat. Hewoon as oaltied", grijnst Kramer.

Preparty Schutttershof Middelburg: vrijdag 20.00 uur.