De plaats waar volgens raadslid Stijn van Kervinck bomen zouden zijn gerooid en een eeuwenoude aarden wal afgegraven.
Volledig scherm
De plaats waar volgens raadslid Stijn van Kervinck bomen zouden zijn gerooid en een eeuwenoude aarden wal afgegraven. © Google Maps

Hotelier moet illegale parkeerplaats afbreken

DOMBURG - Een Domburgse hotelier moet een illegaal aangelegde parkeerplaats afbreken en ervoor zorgen dat daar weer bomen en struiken kunnen groeien. 

Dat blijkt uit de antwoorden van het dagelijks gemeentebestuur na aanleiding van vragen van raadslid Stijn van Kervinck (eigen lijst). Eind maart meldde hij dat een deel van het zogenoemde ‘Bosje van Keg’ illegaal was gerooid. Het gaat om een bosje, grenzend aan de Wijngaardstraat/Badhuisweg. 

Beschermd bosje

Volgens het college ontdekte een ambtenaar van de gemeente al eerder dat daar illegaal een parkeerterrein werd aangelegd. De eigenaar van het parkeerterrein moet nu aan de slag om alles te herstellen. Volgens het college heeft het bewuste bosje een beschermde status. Daar in de grond liggen de resten van de vroegmiddeleeuwse ringwalburg. 

Tips melden

Tijdens de werkzaamheden voor de aanleg van de parkeerplaats zijn die niet aangetast. Het meldt ook dat het wel vaker voorkomt dat inwoners of bedrijven iets doen wat illegaal is. Om daarachter te komen zijn tips nodig omdat opsporingsambtenaren lang niet alles zien.