Strandpaviljoens mogen het strand gebruiken om hun terras uit te breiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Strandpaviljoens mogen het strand gebruiken om hun terras uit te breiden. © Emile Calon

Horeca in Veere teleurgesteld over het niet toestaan van tijdelijke overkappingen

DOMBURG - De Veerse horeca vindt het teleurstellend dat de cafés en restaurants niet tijdelijk een overkapping mogen plaatsen. Volgens Michel Kloeg van Horeca Nederland kunnen overkappingen er juist voor zorgen dat de horeca zowel bij heel zonnig weer als bij regen toch wat extra klanten kunnen bedienen. ,,In de bedrijven zelf mogen straks maar dertig klanten. Op het terras veel meer. Maar die gaan daar niet zitten als het regent of heel zonnig is en ze niet in de schaduw kunnen zitten. Dan heb je als ondernemer dus een mega probleem.”

De horeca vroeg de gemeente tijdelijk toe te staan dat bedrijven overkappingen plaatsen. Het dagelijks gemeentebestuur wijst dat af. ,,Het tijdelijk plaatsen van overkappingen krijgt al snel een meer permanent karakter en legt extra beslag op de openbare ruimte”, aldus het college. Het stelt ook dat ondernemers door die overkappingen ‘extra uitgaven krijgen die juist in deze tijden liever voorkomen worden’. Kloeg vindt het heel vreemd dat het Veerse college zich bezig houdt met de bedrijfsvoering van de horeca. ,,Laat elke ondernemer zelf bepalen of hij het risico van zo’n investering aangaat of niet.”

  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.