Volledig scherm
© Martijn Minderhoud

Hoogseizoen voor ring- en sjezenrijders

VLISSINGEN - Het was afgelopen week hoogseizoen voor ring- en sjezenrijders op Walcheren. In verschillende plaatsen werden er wedstrijden gehouden.

Schellach en Oostkapelle
De ringrijweek begon woensdag bij Kaasboerderij Schellach en in Oostkapelle met een sjezenwedstrijd. Jasper van der Maas was de sterkste bij het Ringrijden op de Kaasboerderij. Hij liet de 26 andere deelnemers achter zich door de volle bak te steken. Annaliza Langebeeke won de 1e beker en de pollepel. Aan de versiering was ook weer veel aandacht besteed en werd gewonnen door Elisa Hengstmensel en Jeanine Bruinooge. Bij de sjezen in Oostkapelle waren er 14 koppels actief. Het sterkste koppel was Cora Dekker en Peter Boogaard die alle ringen wisten te steken.

Westkapelle
Op camping de Boomgaard in Westkapelle werd donderdag de jaarlijkse koppelwedstrijd verreden. Dertien koppels streden tegen elkaar en Yorick Faasse en Sophie Schroevers wonnen deze wedstrijd. Sophie deed net als, Anne Reitsma en Luna Dingemanse voor het eerst mee. Sophie stak net als Anne al 7 ringen en Luna stak er al 3. Koen Minderhoud stak alle ringen en was persoonlijk de beste.

Biggekerke
Vrijdag waren de Sjezen van Biggekerke aan de beurt. Jan Wisse en Anika Lampert waren hier de sterkste in een deelnemersveld van 14. Ze staken geen enkele ring mis van de tachtig. Wim Duvekot en Marije Schreijenberg wonnen de 1e beker en Adrie en Joyce Brasser werden verkozen tot mooiste combinatie.

Koudekerke
In Koudekerke reden er zaterdag op de dorpsring 37 deelnemers. Arjan Bosgra was hier de sterkste met 28 van de 30 ringen. De 1e beker werd een prooi voor Marjolein Koole, evenals de eerste prijs voor de versiering bij de trekpaarden. Lizzy van Tatenhove won de pollepel en Joyce van Vliet won de 1e prijs voor de versiering bij de overige rassen.

Domburg
In Domburg waren er zaterdag 14 deelnemers bij de jaarlijkse klassementswedstrijd. Tristan de Visser wist als enige deelnemer de volle bak te steken. Coen Minderhoud toonde zich de sterkste in de bekerkamp en Roel Willemse ging met de 1e ochtendbeker en de pollepel naar huis. De versieringsprijzen werden gewonnen door Coen Minderhoud en Tristan de Visser. ’s Middags vond er nog een mooie huldiging plaats voor het Ereklas Kampioensdrietal.

Vrouwenpolder
In Vrouwenpolder namen 32 deelnemers het tegen elkaar op. Dennis Willeboordse zegevierde hier. Hij wist net als met Sebastiaan Sturm en Krijn Coppoolse 30 ringen te steken, maar Dennis was de sterkste in de kamp. Sebastiaan Sturm won wel de 1e beker en de pollepel. Rowena Alewijnse deed voor het eerst mee en stak al gelijk 10 ringen.

Volledig scherm
De winnaars in Schellach © Martijn Minderhoud