Volledig scherm
Een deel van de 4mavo-klas Duits van juf Jaschenska van Doorn (bij linkerportier, tweede van achteren) wast auto's. © Lex de Meester

Honderden Walcherse scholieren in touw voor Unicef

VLISSINGEN - Autowassen was één van de vele activiteiten die scholieren (vmbo, mavo en havo) van Scheldemond en Nehalennia dinsdag hebben ondernomen voor het goede doel.

Honderden Walcherse scholieren namen deel aan allerlei (gesponsorde) sportacties; ze kookten, bakten en schonken koffie voor de schoolbevolking én bezoekers; hielden een modeshow en filmden al die activiteiten. Hoeveel geld ze verdienden voor de strijd tegen kinderarbeid van Unicef, wordt later bekend. Doneren kan nog tot eind dit jaar.

Op de Vlissingse Weyevlietweg verwezen meiden in dierenpakken automobilisten naar het Scheldemondcollege. Op het schoolplein wasten klasgenoten van 4 mavo en lerares Duits Jaschenska van Doorn (allen ook in een 'onesie' van een dier of animatiefiguur) auto's voor het goede doel.

De pakken hadden ze gewoon voor de lol aan 'en om op te vallen'. Maar het autowassen is serieus werk. De meiden wasten zoveel mogelijk auto's om een kapitaal te verdienen voor Unicef. Met Gass van Sevn Alias keihard uit de luidsprekers krikten ze het werktempo flink op.