Volledig scherm
De verdachte kon pas na een worstelpartij worden aangehouden. © Politieteam Walcheren

Hond bijt agent terwijl baasje met politie worstelt

VLISSINGEN - Een vrouw uit Vlissingen is dinsdag bedreigd met een groot mes toen ze de eigenaar van een agressieve hond aansprak. De vrouw schakelde de politie in, maar toen die ter plaatse kwam, bleek niet alleen de hond agressief te zijn, schrijft het Politieteam Walcheren op Facebook.

De agenten vroegen de man zijn hond even vast te maken aan een paal, om ongelukken te voorkomen. Kort daarna vonden ze een kleine hakbijl in de rugzak van de verdachte. Op dat moment werd hij onrustig en begon hij de agenten tegen te werken. ,,Een worsteling met de man eindigde in een ippon voor de politie”, beschrijft het wijkteam de aanhouding. Ook het grote mes had de verdachte bij zich.

Volledig scherm
De verdachte had behalve een kleine hakbijl ook dit mes bij zich. © Politieteam Walcheren

Toen de man aangehouden was, bleek de hond toch niet zo goed vastgeknoopt als gedacht. Het losgekomen dier viel een agent aan en beet hem in zijn arm. Toen de hond opnieuw wilde aanvallen, is pepperspray gebruikt en kalmeerde de hond.

De verdachte is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. ,,Je kunt het een hond niet aanrekenen dat zij voor haar baas op komt. Daarom slaapt zij niet in Torentijd, maar op een veilig adres met goede zorg”, aldus het politieteam. 

De gebeten agent kon na controle door een huisarts, weer aan het werk.

De PZC nieuwsapp, download ‘m gratis!
Altijd het laatste nieuws op je smartphone. Klik hier voor iOS of hier voor Android!
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement