Volledig scherm
De Hogeschool Zeeland in Vlissingen.

Hogeschool Zeeland koopt nog wat extra bouwgrond

VLISSINGEN - Hogeschool Zeeland koopt nog wat grond bij aan de Kenau Hasselaarstraat, achter de Boulevard Bankert in Vlissingen. Het gaat om grasveld en talud. De grond is nodig voor de nieuwbouw die de HZ wil plegen op de plaats van het huidige onderwijsgebouw naast de vroegere Zeevaartschool.

Dat staat in de grondexploitatieovereenkomst met de gemeente Vlissingen die vanaf nu drie weken ter inzage ligt op het stadhuis. Hogeschool Zeeland heeft laten weten nu geen toelichting te willen geven op die nieuwbouwplannen. Het gaat om een hervatting van de plannen die voorzitter van het bestuurscollege van HZ, Adri de Buck in 2013 aankondigde, maar die de HZ tot nu heeft laten rusten ten faveure van de herinrichting van opleidingen en onderwijsonderkomens in het voormalige pand van Provinciale Waterstaat in Middelburg. 

Het zou gaan om een gebouw van acht verdiepingen hoog, waar HZ de maritieme en logistieke opleidingen wil samenbrengen. Die huizen nu nog aan de Edisonweg. Komend jaar is het gebouw aan de Boulevard Bankert nog in gebruik voor de ict-opleiding.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement