Volledig scherm
Sam (links òp de glijbaan) en Celeste zijn niet bang voor de stoorworm. Ze vinden het wel cool dat er vrolijke muurschilderingen vlakbij hun scholen én nog dichter bij de nieuwe opvang, het Koraal, zijn te bewonderen. © Lex de Meester

Hofmans stoorworm vrolijkt Vlissingse schoolomgeving op

VLISSINGEN - De Goese muurschilder Stefan Thelen verfraaide twee blinde muren aan het Vlissingse Waaigat met afbeeldingen uit het kinderboek De stoorworm van Wim Hofman.

Thelen schildert meestal eigen ontwerpen, maar voor een paar tekeningen van Wim Hofman bij een scholencomplex maakte hij graag een uitzondering. Vlissinger Hofman viert het hele jaar zijn 75ste verjaardag, vandaar. De stoorworm past prima bij twee scholen en het kindcentrum, zegt woordvoerster Tessa Sonnemans van Kinderopvang Walcheren (KOW). "De Ichtusschool heet al Het Vlot, naar een ander boek van Hofman. De stoorworm past daar natuurlijk prima bij. Als KOW hebben we het werk van Hofman ook al omarmd. Zo heet het kindcentrum in Koudekerke Pien. We hebben die opvang zelfs gesplitst in een Grote en een Kleine Pien,"

Met de beschildering van de twee muren is Thelens werk nog niet gedaan. "Ik zet nog enkele afbeeldingen van Hofman op Trespa-platen. Die platen komen weer op muren van het kindcentrum." Wanneer zijn werk precies af is, durft Stefan Thelen nog niet te voorspellen. "In elk geval voor donderdag 17 november, want dan is de officiële opening van het nieuwe Koraal voorzien."

Het nieuwe kindcentrum, dat het lopende schooljaar noodgedwongen onderdak kreeg in een voormalige gymzaal van de Frans Naereboutscool, was donderdag overigens voor het eerst open. De zeven kinderen die een vakantiedag werden opgevangen genoten al van de schilderingen uit het stoorwormverhaal.

Lees een uitgebreider verhaal in de editie Walcheren van vrijdag 28 oktober