Op de hoek van de Sandberglaan en de Laan de Verenigde Naties in Middelburg komt de nieuwe Ontmoetingskerk. De bouw ligt stil in afwachting van een nieuw ontwerp dat wel betaalbaar is voor de kerkgemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de hoek van de Sandberglaan en de Laan de Verenigde Naties in Middelburg komt de nieuwe Ontmoetingskerk. De bouw ligt stil in afwachting van een nieuw ontwerp dat wel betaalbaar is voor de kerkgemeente. © Maurits Sep

Hoe groot moet de Ontmoetingskerk nog worden? ‘We gaan goed tellen tijdens de komende erediensten’

MIDDELBURG - De nieuwe Ontmoetingskerk in Middelburg wordt een stuk kleiner dan eerder was bedacht. Hoe groot die wel moet worden, zal dit najaar blijken, zegt voorzitter Marco Walhout van de kerkenraad. ,,We gaan bij de zondagse erediensten heel goed tellen hoeveel plaatsen we nodig hebben.”

 1. Vlissingse motorcrossster stralend middelpunt op kampioenenbal in Rimini; ‘Nu mocht ik er eindelijk bij zijn’
  PREMIUM

  Vlissingse motor­crossster stralend middelpunt op kampioenen­bal in Rimini; ‘Nu mocht ik er eindelijk bij zijn’

  Te midden van de crème de la crème van de internationale motorsport, in het superchique Rimini, kreeg motorcrossster Nancy van de Ven zaterdagavond een zogenoemde FIM Award. ,,Naar dit gala wilde ik altijd al”, zei de Vlissingse, die in september voor het eerst in haar carrière wereldkampioene werd. ,,Het was zo vaak nét niet, maar nu mocht het eindelijk.”
 2. Ritthem gelooft niet meer in komst van gevangenis: ‘De geschiedenis herhaalt zich’
  PREMIUM
  poll

  Ritthem gelooft niet meer in komst van gevangenis: ‘De geschiede­nis herhaalt zich’

  Veel vertrouwen dat het Justitieel Complex Vlissingen (JCV) er nog komt, hebben de Ritthemers niet meer. Minister Weerwind maakte deze week bekend dat de bouw van de gevangenis in Ritthem opnieuw vertraging oploopt en daardoor niet in 2028, maar in 2030 klaar is. De dorpsbewoners die zich op een hagelachtige herfstmiddag naar buiten begeven, hebben allemaal dezelfde gedachte: van uitstel komt afstel.