De Schotse Huizen in Veere.
Volledig scherm
PREMIUM
De Schotse Huizen in Veere.

Historie Veere volgend jaar in 3D te zien en te beleven

VEERE - Voor Pasen volgend jaar kunnen liefhebbers historisch Veere virtueel ontdekken, beloven vertegenwoordigers van de gemeente Veere, Museum Veere en de Walcherse Archeologische Dienst.

0 reacties

 1. Wethouder Maas: ‘Twee sporen om groot hotel-resort bij Biggekerke tegen te houden’
  PREMIUM

  Wethouder Maas: ‘Twee sporen om groot ho­tel-re­sort bij Biggekerke tegen te houden’

  BIGGEKERKE - Op twee manieren proberen de Veerse wethouder Chris Maas (PvdA/GL) en zijn collega’s te voorkomen dat er bij Biggekerke een hotel-resort met 466 bedden komt. Zij kiezen voor een juridische weg en voor overleg met Dormio, het bedrijf dat op het Kaasboerterrein wil bouwen en exploiteren. Via dit overleg probeert Maas te bereiken dat daar een kleiner hotel-resort komt. Hoe klein? Daar wil hij geen antwoord op geven om het overleg niet te verstoren. ,,Het is een heel gevoelig en ingewikkeld dossier.”
 2. Rechtbank weigert rectificatie: ‘Veere gaf niet alle gevraagde informatie over hotel-resort Biggekerke’
  PREMIUM

  Rechtbank weigert rectifica­tie: ‘Veere gaf niet alle gevraagde informatie over ho­tel-re­sort Biggekerke’

  BIGGEKERKE - Veere kan fluiten naar een rectificatie. De Middelburgse rechtbank denkt er niet aan een vonnis aan te passen waarin duidelijk staat dat het college van burgemeester en wethouders van Veere opgevraagde informatie niet heeft opgestuurd. De rechtbank meldt dat het die bewuste informatie nooit heeft gekregen en dat een verzoek tot rectificatie dan ook wordt afgewezen.