Volledig scherm
PREMIUM
De Schotse Huizen in Veere.

Historie Veere volgend jaar in 3D te zien en te beleven

VEERE - Voor Pasen volgend jaar kunnen liefhebbers historisch Veere virtueel ontdekken, beloven vertegenwoordigers van de gemeente Veere, Museum Veere en de Walcherse Archeologische Dienst.

Bezoekers die door Veere wandelen zien aan het oude stadhuis, de Schotse Huizen, de Campveerse toren en de Grote Kerk wel dat ze in een historisch stadje rondstruinen. Maar de geschiedenis van die imposante gebouwen is er niet direct van af te scheppen; laat staan dat te zien is hoe Veere er uit zag in de tijd dat ze werden gebouwd. Om het verleden voor iedereen bloot te leggen en als het even kan 'beleefbaar' (hèt toeristische, economische, culturele en commerciële toverwoord) te maken, moeten mensen een 'virtuele tijdreis door Veere' kunnen maken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Autoluw centrum Domburg kan rekenen op bijval inwoners en ondernemers
    PREMIUM

    Autoluw centrum Domburg kan rekenen op bijval inwoners en onderne­mers

    DOMBURG - Inwoners en ondernemers zijn redelijk enthousiast over de plannen van Stadsraad Domburg en ondernemersvereniging OBD om het centrum van Domburg autoluw te maken. Tijdens een inspraakbijeenkomst kregen beide organisaties woensdagavond een aantal malen grote complimenten. Wel vinden bewoners van het centrum dat zij op alle momenten thuis moeten kunnen komen of vertrekken met de eigen auto. Ook als er na 12.00 uur officieel niet gereden mag worden.