Volledig scherm
De toegang tot de Glooiing aan de Boulevard Bankert in Vlissingen. © Google Street View

Hinder hoort erbij op Vlissingse boulevards, vindt college

VLISSINGEN – De Vlissingse boulevards als ‘getto’ waar de overlast uit de hand loopt, daar merkt de gemeente Vlissingen niets van. Als het al zo was, dan helpt een nieuwe visie daar ook niet aan. Dat antwoordt het college van Vlissingen op vragen van de SGP.

Er komt een nieuwe visie over twee jaar, als de huidige uit 2013 verloopt. Dit najaar wil het college die visie wel nog eens doornemen, om te zien wat ervan terecht is gekomen. Komende maanden houdt de gemeente ook weer een verkeerstelling. Die tellingen laten volgens het college niet zien dat het verkeersgedrag aanzienlijk verslechtert.

Wangedrag

De SGP beweert dat de boulevards verloederen door automobilisten en motorrijders die de zomerse zondagmiddagsluiting negeren en door wangedrag van jeugd die bewoners en toeristen het leven zuur maken. De SGP zegt klachten te kennen van diverse mensen en vraagt om een breedgedragen visie op het gebruik van de boulevards.

Politie en buitengewone opsporingsambtenaren (boa) bekeuren waar ze overtredingen zien, meldt het college. Hinder, bijvoorbeeld door luidruchtig rijden, is echter niet als zodanig verboden in de wet. Het veelzijdige gebruik van de boulevards geeft nu eenmaal hinder, vindt het dagelijks gemeentebestuur. Wel wil het college nog dit jaar overleggen met bewoners en ondernemers over de klachten.

Glooiing

De ChristenUnie klaagde ook, over auto’s en quads op de Glooiing. De voertuigen hebben toegang, omdat het hek bovenaan de helling al jaren vaker open is dan dicht. De gemeente vraagt waterschap Scheldestromen om het hek daarom  vaker te sluiten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement