Theo Willemstein:  ,,Paalhoofden staan vooral langs de Zeeuwse kust omdat de stroom- en vaargeulen dichtbij het strand liggen, we smalle stranden hebben en grote getijverschillen."
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Willemstein: ,,Paalhoofden staan vooral langs de Zeeuwse kust omdat de stroom- en vaargeulen dichtbij het strand liggen, we smalle stranden hebben en grote getijverschillen." © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Het verhaal van de paalhoofden verdient een breder publiek

DOMBURG - Sinds 1540 verdedigen de paalhoofden de Walcherse stranden. Nog te weinig mensen weten het verhaal van die belangrijke kustverdedigingswerken.  

  1. Veere meet hoe druk het is met parkeerders in dorpen en op de zeedijk
    PREMIUM

    Veere meet hoe druk het is met parkeer­ders in dorpen en op de zeedijk

    DOMBURG - Hoe intensief worden de parkeerterreinen in de gemeente Veere gebruikt en hoe druk is het in de dorpen en stadjes langs de kust? Om een antwoord te krijgen op die vraag wordt in de maanden juni en augustus onderzocht hoeveel auto’s er staan op de terreinen langs de kust en in de kernen Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Zoutelande, Dishoek, Groot Valkenisse, de Veerse Dam en de dijk tussen Domburg en Westkapelle. Het onderzoek gebeurt op verschillende tijdstippen: ‘s middags, ‘s avonds en ‘s nachts.