Het strandzand is de koudste verrassing bij de Nieuwjaarsduik in Vlissingen

videoVLISSINGEN - Bij zeewater van 6,2 graden Celsius krijgen je voeten het nog het koudste, weet Esmee Marinissen (11) uit Middelburg nu.  Zij was één van de 650 ingeschreven deelnemers die vanmiddag de Vlissingse Nieuwjaarsduik op het Badstrand op hun conto konden schrijven. De medailles zijn het bewijs.

Volledig scherm
Esmee (11), Sep Jan (8) en vader Eddy Marinissen uit Middelburg maakten de Nieuwjaarsduik op het Badstrand in Vlissingen. © Claudia Sondervan

Wat ze nog het verschrikkelijkste vond: ,,Het zand. Dat is nog het koudste van alles", vond Esmee. Maar ze gaat er volgend jaar weer voor, denkt ze.  Organisator kustzwemvereniging Zwemmen Langs Walcheren is blij met het grote aantal inschrijvingen, maar weet dat er nog heel wat mensen zomaar aanhaken. Geen probleem, maar dan geen medaille. Dan zijn er enkel de blauwe lippen en stoere verhalen als aandenken. 

Volledig scherm
De familie Marinissen uit Middelburg, Esmee, vader Eddy en Sep Jan, trekt een sprintje richting de handdoeken na de rituele Nieuwjaarsduik op het Vlissingse Badstrand. © Claudia Sondervan
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1
  PREMIUM

  Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1

  SINT JANSTEEN - Als je twintig jaar een café hebt, wil dat nog niet altijd zeggen dat je een mooie pint bier kunt tappen. Daniella de Kind (50) van café Lazarus in Sint Jansteen gooide dinsdag in haar eigen kroeg alles in de strijd bij de voorronde van het NK biertappen, net als negentien andere toptappers uit Zeeland gingen voor een landelijke finaleplaats. Die is voor Prosper Minnaert van eetcafé Desafinado in Middelburg.
 2. Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerkvrije zone’
  PREMIUM

  Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerk­vrije zone’

  In december vermijdt Sylvia Hoving (56) uit Vlissingen zo veel mogelijk het gebied waar haar hulphond Quiandra werd bekogeld met vuurwerk. Haar hond functioneert nog goed als hulphond, maar zo loopt het niet altijd af. Elke decembermaand raken vijf hulphonden in Nederland dusdanig getraumatiseerd door vuurwerk dat ze hun baasje niet meer kunnen begeleiden. Dit heeft Stichting Gebruikers Assistentiehonden (SGA) onderzocht.