Volledig scherm
Stank © Thinkstock

Het stinkt in Middelburg en Arnemuiden

VLISSINGEN - De Milieudienst Zeeland heeft woensdagavond veel klachten binnengekregen over stank boven Middelburg en Arnemuiden. De Veiligheidsregio Zeeland is op zoek naar de bron en verricht op meerdere plekken metingen.

Op sociale media wordt de stank tientallen keren gemeld. "Niet te harden die lucht", schrijft Esther de Leeuw. "Ja behoorlijk, een soort olie-achtige lucht", schrijft Thea De Rijke Grootjans uit Arnemuiden. En ook Middelburger Gre Rotte rook de vieze lucht toen ze om 19.00 uur onderweg was van Arnemuiden naar de Zeeuwse hoofdstad.

De oorzaak van de stank is nog onbekend, meldt Hans Dullaert van de milieudienst Zeeland. Eerst werd gedacht aan de Oranje Nassaustraat in Arnemuiden. De brandweer heeft daar metingen op een bouwplaats verricht, maar die wezen niets uit. "We zijn nog steeds op zoek naar de bron. De brandweer gaat nu naar een perceel in de buurt." Volgens de milieudienst kan het mogelijk toch om mest gaan. Enkele uren eerder werd dat nog uitgesloten.

Er wordt op sociale media flink gespeculeerd over de oorzaak. Sommigen denken aan asfalteren, andere aan gassen van een bedrijf. "Het lijken wel rotte eieren, een beetje zwavelachtig", zegt een inwoner uit Middelburg tegen de PZC. "Maar het lijkt wel een wolk die passeerde. Ik ben terug naar huis gegaan met de hond. Volgens mij is het niet erg gezond."

De stank was volgens een tipgever vanochtend ook al te ruiken in Vlissingen-Oost, in de omgeving van de Total-raffinaderij. Een vrouw (die anoniem wil blijven) vertelt tegen de PZC dat ze de geur vanochtend al gemeld heeft bij de gemeente Middelburg. Ze is woest dat daar - volgens haar - zo laks mee om werd gesprongen en ze nu hoort dat meer mensen er last van hebben.

Heeft u ook last van de stank?
We ontvangen uw reactie of tips graag via Whatsapp. Het nummer is: 06-20418849.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement