François Hulsbergen, vrijwilliger van het muZEEum in Vlissingen, brengt groene tape aan om de looproute aan te geven.
Volledig scherm
PREMIUM
François Hulsbergen, vrijwilliger van het muZEEum in Vlissingen, brengt groene tape aan om de looproute aan te geven. © Lex de Meester

Het ‘nieuwe normaal’: een stoplicht in het museum

VLISSINGEN - Vanaf maandag mogen de Zeeuwse musea weer open. Alle hebben aanpassingen moeten doen, om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te blijven garanderen. Het grote Zeeuws maritiem muZEEum en het kleine Museum Scheldewerf, beide in Vlissingen, vertellen over hun eigen oplossingen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. ,,Kijk er niet vreemd van op als een aantal maatregelen blijvend is.”

  1. Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomkabel door het Veerse Meer

    Zeeuwse overheden leggen zich neer bij stroomka­bel door het Veerse Meer

    MIDDELBURG - Boeren, grondeigenaren en natuurbeschermers voelen er niks voor, maar de provincie en belanghebbende gemeenten kiezen toch voor een stroomkabel dwars door het Veerse Meer. Het tracé is één van de drie routes die het Rijk overweegt om stroom van het toekomstige windpark IJmuiden Ver naar het hoogspanningsstation in Borssele te transporteren. Van de drie blijkt de route door het Veerse Meer het goedkoopst en technisch de minst moeilijke.