Eerste veiling op de nieuwe locatie van het Zeeuws Veilinghuis.
Volledig scherm
Eerste veiling op de nieuwe locatie van het Zeeuws Veilinghuis. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Het mooiste veilinghuis van Nederland

MIDDELBURG - Zelf spreken ze van ‘het mooiste veilinghuis van Nederland'. En daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben.

Het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg is verhuisd van de binnenstad naar de voormalige kunstmestopslag aan de Kleverskerkseweg, een prachtige grote ruime ruimte waar het daglicht tussen de originele houten spanten binnenvalt.

Dinsdagmiddag was de eerste, drukbezochte veiling in het nieuwe onderkomen. Ruim 400 kavels kwamen er onder de hamer, waaronder veel schilderijen, sieraden en antiek, maar ook bijvoorbeeld wijn. Twee flessen Château Margaux uit 1974 werden bijvoorbeeld gezamenlijk verkocht voor 260 euro. 

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.