Volledig scherm
PREMIUM
De Oostkerk in Middelburg rolt de rode loper uit. © Ruden Riemens

‘Het liefst elke dag iets bijzonders op het podium in de Oostkerk’

MIDDELBURG - De Oostkerk in Middelburg is vanaf medio maart volgend jaar volop in bedrijf als cultureel podium. Er komen akoestische concerten, lezingen, debatten, tentoonstellingen en andere activiteiten. De officiële opening is voorzien in april 2019.

De Protestantse Gemeente Middelburg draagt de Oostkerk zaterdagmiddag 24 november over aan Stichting Monumentenbezit, die valt onder de Nationale Monumentenorganisatie. De stichting, de kerkelijke gemeente, de provincie en de gemeente Middelburg hebben ieder een half miljoen euro op tafel gelegd. Dankzij dit geld is het onderhoud van het monumentale gebouw verzekerd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.