Het kleine katje had zich onbereikbaar voor grote handen verschanst onder de motorkap.
Volledig scherm
Het kleine katje had zich onbereikbaar voor grote handen verschanst onder de motorkap. © Dierenambulance Zeeland

Het kinderarmpje van Sebas redt kitten Bumper uit een motorblok

VEERE - Katten bevrijden uit gekke plekken doet de Dierenambulance wel vaker en meestal lukt het wel de dieren uit de schuilplaats te peuteren. In Veere was het donderdagavond echt niet gelukt zonder de hulp van Sebas.

 1. Familie wil woningen bouwen in Westkapelle: ‘Voor starters, ouderen en anderen’
  PREMIUM

  Familie wil woningen bouwen in Westkapel­le: ‘Voor starters, ouderen en anderen’

  WESTKAPELLE - De Westkapelse broers Henk en Lou van der Welle horen vaak dat er zo’n gebrek aan woningen is in hun dorp. Ze zien jongeren verdwijnen en ouderen vaak noodgedwongen blijven wonen in een te groot huis. De beide broers denken dat ze de oplossing hebben voor dat probleem. Ze willen namelijk samen met hun andere familieleden aan de oostrand van Westkapelle een veertigtal woningen bouwen. Ze gaan uit van woningen voor verschillende doelgroepen, van starters tot senioren.
 2. Rechter: Cinema Middelburg moet zich als een goede onderhuurder gedragen en de boel afsluiten
  PREMIUM

  Rechter: Cinema Middelburg moet zich als een goede onderhuur­der gedragen en de boel afsluiten

  MIDDELBURG - Cinema Middelburg draait sinds woensdag de deur op slot en schakelt de alarminstallatie in na afloop van een filmvoorstelling in de Kloveniersdoelen. De kantonrechter moest er echter wel aan te pas komen om het bestuur van Cinema zover te krijgen. Hij besliste woensdag in kort geding dat Cinema als onderhuurder verantwoordelijk is voor het ordelijk afsluiten, en diezelfde avond is dat vonnis ook opgevolgd.