Volledig scherm

Herstelplan Middelburg moet na verkiezingen op tafel liggen

MIDDELBURG - Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart moet in Middelburg een financieel herstelplan op de onderhandelingstafel liggen. Formeel hoeft dat pas op 14 mei klaar te zijn, maar zolang kan het college van burgemeester en wethouders er dus niet mee wachten.

Dat schrijft het dagelijks provinciebestuur aan Middelburg. De gemeente staat onder preventief toezicht, omdat de begroting niet sluitend is. Het herstelplan is een eerste stap om onder dat toezicht uit te komen. Het ligt voor de hand dat het nieuwe college van B&W, dat na de verkiezingen aantreedt, de begroting weer op orde krijgt. Dat het herstelplan al voor de verkiezingen wordt opgesteld, is dus niet logisch. Maar wachten tot 14 mei kan ook niet, want volgens de provincie dient een 'herstelplan met financiële onderbouwing input en onderdeel van de coalitieonderhandelingen' te zijn.

Zolang het toezicht geldt, moet Middelburg uitgaven ter goedkeuring aan de provincie voorleggen. In de abdij is een stokje gestoken voor de vervanging van een veegmachine (van ruim 98.000 euro) omdat Middelburg niet heeft aangetoond dat die niet kan worden uitgesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement