Volledig scherm
Bè Boone en burgemeester Rob van der Zwaag openen Bij Boone door tientallen ballonnen door te prikken. © Ruben Oreel

Heropend hotel Bij Boone geeft Meliskerke cachet

MELISKERKE - De snackbar is nog vertrouwd. Maar hotel, café en slijterij Bij Boone in Meliskerke onderging een stijlvolle gedaanteverwisseling.

Burgemeester Rob van der Zwaag van Veere en 'oma Bè' (Elisabeth) Boone openden gisteren het geheel vernieuwde etablissement Bij Boone door een 'ballonnengordijn' voor de ingang door te prikken. Oma kreeg de eer, omdat zij de zaak 57 jaar geleden met haar man Willem overnam. Nadat Piet Boone en vrouw Joke de zaak ruim dertig jaar leidden, is het nu de beurt aan de zonen William en Lennart om het bedrijf voort te zetten.

De verbouwing duurde een klein half jaar, maar is het ongemak waard geweest, vond Van der Zwaag. De burgemeester was heel blij met 'het lef en de doorzettingskracht' van drie generaties Boone om te blijven investeren in een zaak, die precies tweehonderd jaar geleden in Meliskerke verrees. ,,Bij Boone straalt kwaliteit uit. Dat is goed voor Meliskerke." 

Daar sloot VVD-Statenlid Kees Bierens, al vanaf zijn geboorte ruim zestig jaar geleden inwoner van het dorp, zich bij aan. ,,Samen met liefst tien winkels maakt Bij Boone van het nog geen 1500 inwoners tellende Meliskerke een bijzonder en levendig dorp."

Tijdens de verbouwing werd een tekst van een Duits soldatenlied op een muur ontdekt. Het toenmalige hotel Het Wapen van Zeeland diende in de oorlog waarschijnlijk als soldatenverblijf voor de Duitsers. De tekst is weer onder een nieuwe muur voor de hoteltrap verdwenen. William Boone: ,,Maar hij kan bij een volgende verbouwing of sloop tevoorschijn worden gehaald. En we hebben er een foto van gemaakt. Die hangen we misschien nog wel eens ergens op in het hotel of het café." 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    VLISSINGEN - Het eerste schip van de intercontinentale lijndienst met Zuid-Amerika die Verbrugge Terminals onlangs binnenhaalde, meer gisteren af in Vlissingen-Oost. Het schip Balao voerde onder meer bananen en ananas aan. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.