Volledig scherm
© Thinkstock

Herman Faukeliusschool uit Middelburg stuurt knappe koppen naar finale SlimmeriQuiz

MIDDELBURG - De knapste koppen uit de groepen 7 en 8 van de Herman Faukeliusschool in Middelburg strijden woensdag 16 november met andere scholen in de finale van de Mensa SlimmeriQuiz. De reformatorische Herman Faukeliusschool kwam als provinciale winnaar uit de strijd op 9 november.

In totaal namen 215 teams met ieder 3 leerlingen deel aan de scholenstrijd. De 23 teams die de Mensa SlimmerIQuiz scholenstrijd hebben gewonnen, nemen het tegen elkaar op in de nationale finale op 16 november.

De SlimmeriQuiz gaat niet over weetjes, maar meer over logica en out of the box denken. Ze krijgen in teamverband pittige vraagstukken op te lossen. De organisatie van de SlimeriQuiz is in handen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Mensa, de vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. De leerlingen die meedoen aan de SlimmeriQuiz hoeven geen uitzonderlijke intelligentie te hebben, al selecteren sommige scholen ze uit hun plusklassen. Belangrijker is dat dat ze over veel creativiteit en teamspirit beschikken - naast een goed stel hersenen uiteraard.

Mede-organisator UvA vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg met wetenschap kennismaken en wil hun nieuwsgierigheid prikkelen. Daarom krijgen de finalisten op 16 november in de Universiteit van Amsterdam ook een minicollege van prof. dr. Marijke Gnade, hoogleraar Archeologie.

Meer informatie op www.slimmeriquiz.nl .

De finale op 16 november vanaf 10.30 uur live te volgen via: scholen.uva.nl/nieuws/content/2016/11/slimste-bassisschoolleerlingen-strijden-in-finale-mensa-slimmeriquiz.html.