Volledig scherm
Herenboeren Walcheren bracht een werkbezoek aan de Herenboerderij in Boxtel. © Elian van't Westeinde

Herenboeren Walcheren hoopt in najaar op voldoende investeerders voor coöperatieve boerderij

MIDDELBURG - Herenboeren Walcheren hoopt in oktober voldoende deelnemers te hebben om een coöperatieve boerderij op te richten. Volgens de initiatiefnemers zijn 125 investeerders nodig om grond te gaan zoeken.

Herenboeren Walcheren wil met een groep particulieren een duurzame boerderij opzetten en daarvoor een boer in dienst nemen. ,,Vanaf oktober gaan we de geïnteresseerden in kleine groepjes uitnodigen om van gedachten te wisselen, de vragen die er nog zijn te beantwoorden en inventariseren of voldoende mensen daadwerkelijk bereid zijn te investeren in hun Herenboerderij Walcheren”, aldus Raiza de Brouwer.

Op de eerste informatiebijeenkomst in mei kwamen tachtig belangstellenden af. Op 10 september vindt om 19.30 uur voor de tweede keer een informatieavond plaats. Die is in Speelhof Hoogerzael aan het Seispark in Middelburg. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via Herenboerenwalcheren@gmail.com.

Op 20 en 21 september houdt Herenboeren Walcheren ook een presentatie op het duurzaamheidsfestival in Middelburg. Om 16.00 uur krijgt de organisatie spreektijd voor het project.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement