Volledig scherm
Herenboeren Walcheren bracht een werkbezoek aan de Herenboerderij in Boxtel. © Elian van't Westeinde

Herenboeren Walcheren hoopt in najaar op voldoende investeerders voor coöperatieve boerderij

MIDDELBURG - Herenboeren Walcheren hoopt in oktober voldoende deelnemers te hebben om een coöperatieve boerderij op te richten. Volgens de initiatiefnemers zijn 125 investeerders nodig om grond te gaan zoeken.

Herenboeren Walcheren wil met een groep particulieren een duurzame boerderij opzetten en daarvoor een boer in dienst nemen. ,,Vanaf oktober gaan we de geïnteresseerden in kleine groepjes uitnodigen om van gedachten te wisselen, de vragen die er nog zijn te beantwoorden en inventariseren of voldoende mensen daadwerkelijk bereid zijn te investeren in hun Herenboerderij Walcheren”, aldus Raiza de Brouwer.

Op de eerste informatiebijeenkomst in mei kwamen tachtig belangstellenden af. Op 10 september vindt om 19.30 uur voor de tweede keer een informatieavond plaats. Die is in Speelhof Hoogerzael aan het Seispark in Middelburg. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via Herenboerenwalcheren@gmail.com.

Op 20 en 21 september houdt Herenboeren Walcheren ook een presentatie op het duurzaamheidsfestival in Middelburg. Om 16.00 uur krijgt de organisatie spreektijd voor het project.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!