Volledig scherm
De landing van de Geallieerden op Uncle Beach aan de Westerscheldedijk, nagespeeld in 2014. © Ruben Oreel

Herdenking van 75 jaar Slag om de Schelde in Vlissingen

VLISSINGEN - De Stichting Oorlogsjaren Vlissingen presenteert dinsdag haar plannen voor de herdenking dit jaar van 75 jaar Slag om de Schelde. Dat gebeurt in de pakhuizen van het Zeeuws Maritiem MuZEEum in Vlissingen.

Eén van de programmapunten is een Vrijheidsmaaltijd op 5 mei, Bevrijdingsdag. Eregast is dinsdag de ambassadeur van de stichting, Willemien van Montfrans-Hartman, eermalig burgemeester van Veere en voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. Zij vertelt wat het comité van plan is en hoe lokale organisaties daar op kunnen inspelen. De stichting vertelt ook wat zij de komende vijf jaar wil gaan doen. 

De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Volledig scherm
Logo Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen © stichting Oorlogsjaren Vlissingen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe woning voor Addie Lievense

    Nieuwe woning voor Addie Lievense

    WESTKAPELLE - Addie Lievense kreeg maandag van Jacco den Boer van woningbouwvereniging Zeeuwland de sleutel voor haar nieuwe huurwoning aan de Molenwal in Westkapelle. Het is een van de twaalf nieuwe woningen die deze week worden opgeleverd. Ze zijn toekomstbestendig omdat de badkamer en een slaapkamer zijn gelegen op de begane grond. Maar ook omdat ze erg energiezuinig zijn. Ze hebben zonnepanelen en zijn zeer goed geïsoleerd. Volgens Zeeuwland kunnen de bewoners daar ‘betaalbaar en duurzaam’ wonen’.